Oblasti
Po godinama
Najnoviji članci - novosti

Sastanak sa predstavnicima TIKA-e

U Zavodu za zaštitu spomenika kulture grada Beograda održan je radni sastanak sa predstavnicima TIKA-e, Turske agencije za saradnju i koordinaciju. Sastanku su ispred Zavoda prisustvovali direktorka Olivera Vučković, pomoćnih direktora dr Marina Pavlović i arhitekta, viši konzervator Zoran Tucić, a ispred TIKA-e Muhamed Unal, direktor TIKA za Balkan i Istočnu Evropu, Mehmed Mete Anac koordinator TIKA kancelarije u Beogradu, Zejnem Irem Mazlum zamenik koordinatora TIKA kancelarije u Beogradu i Abdulkadir Peksen, stručnjak za restauraciju.

Ponovo očišćen Obelisk Nesvrstanih zemalja

Prošle godine je Zavod za zaštitu spomenika kulture uradio velike radove na obnovi spomenika „Prvoj Beogradskoj konferenciji Nesvrstanih zemalja“ i vršio je nadzor nad njihovim izvođenjem. Tom prilikom je nova kamena obloga premazana je antigrafitnom zaštitom. Radovi na sanaciji obeliska izvedeni su sredstvima Grada Beograda, u okviru programa Hitnih intervencija na spomenicima i spomen obeležjima na teritoriji grada Beograda.

Dan za medije u ateljeu Zorana Kuzmanovića

Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda je u okviru radova na restauraciji i sanaciji Spomenika Vuku Karadžiću organizovao dan za medije u sredu 30. novembra 2022. u Smederevu u ateljeu dr Zorana Kuzmanovića, vajara koji radi na restauraciji i konzervaciji bronzane skulpture Vuka Karadžića.

Medija dan u Smederevu

Danas u 12 sati će u ateljeu vajara Zorana Kuzmanovića u Smederevu biti realizovan Medija dan Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda u okviru obnove Spomenika Vuku Stefanoviću  Karadžiću.

Nasleđe za decu na Svetosavskom platou

Projekat Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda „Nasleđe za decu“ je uspešno sproveden na Svetosavskom platou. Autori projekta Ana Sibinović, dipl. etnolog, konzervator i Slađana Milojević, dokumentarista, konzervator su đake prvake osnovne škole „Siniša Nikolajević“ sa Vračara  provele platoom i ukazale na spomenički značaj ovog prostora.

Poseta monsinjora Hočevara Zavodu

U poseti Zavodu za zaštitu spomenika kulture grada Beograda su danas bili beogradski nadbiskup u miru monsinjor Stanislav Hočevar i fra Ilija Alanđak, župnik i dekan Franjevačke župe i samostana Svetog Ante Padovanskog.