Oblasti
Po godinama
Najnoviji članci - novosti

Stručno vođenje „Zadužbine i zadužbinari“

Poslednje ovogodišnje stručno vođenje kroz istoriju i arhitekturu kulturnih dobara Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda na Danima evropske baštine, održano je u ponedeljak 25. septembra.

Obilazak kulturnog nasleđa Obrenovca na Danima evropske baštine

Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda je u subotu 23. 9. 2023. godine u okviru obeležavanja Dana evropske baštine 2023. organizovao obilazak mlina Suvobor i čaršije u Obrenovcu.

Šetnja i stručno vođenje kroz nasleđe i obrazovanje

Zainteresovanu i brojnu publiku istoričarke umetnosti Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda Ksenija Ćirić, Bojana Ibrajter Gazibara i Ljubica Radovanović, povele su u petak 22. septembra okviru manifestacije Dani evropske baštine kroz istoriju i arhitekturu beogradskog školstva.

Zavod proslavio krsnu slavu

Krsna slava Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda je veliki srpski pravoslavni praznik Mala Gospojina koja proslavlja Rođenje presvete Bogorodice.

Obilazak kosmajskih crkava na Danima evropske baštine

U subotu 16. septembra Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda je u okviru obeležavanja Dana evropske baštine 2023. organizovao obilazak tri crkve u oblasti Kosmaja – Svetog Đorđa u Popoviću, Svetih apostola Petra i Pavla u Nemenikućama, kao i kompleksa manastira Kastaljan.

Otvaranje izložbe „Posveta beogradskom školstvu“

U petak, 15. septembra 2023. godine, u Velikoj galeriji Doma vojske u Beogradu, otvorena je izložba Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda pod nazivom „Posveta beogradskom školstvu“ čime je […]