2024.

Ksenija Ćirić i Bojana Ibrajter Gazibara, dobitnice Godišnje nagrade Društva konzervatora Srbije za projekat edukacije srednjoškolaca “BeoKul gradska tura”

2023.

Nagrada za izdavača godine na 66. Medjunarodnom beogradskom sajmu knjiga

Zahvalnica Društva arhitekata Beograda, Kulturnog centra Beograda i BINA tima na podršci u realizaciji programa 18. Beogradske internacionalne nedelje arhitekture

Zahvalnica Društva za akademski razvoj

2022.

Zahvalnica Zadužbine Ilije M. Kolarca za nesebičnu pomoć i solidarnost u ostvarivanju ciljeva i misije Zadužbine

Zahvalnica Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu za uspešnu saradnju i doprinost radu Fakulteta

Zahvalnica Arhitektonskog fakulteta direktorki Oliveri Vučković i Zavodu za posvećenost, kooperativnost, pomoć i zalaganje u zajedničkim aktivnostima obeležavanja 125 godina od rodjenja istaknutog akademika, profesora, arhitekte Nikole Dobrovića (1897-1967)

Zahvalnica za uspešnu saradnju i izuzetan doprinos radu Muzeja nauke i tehnike

Zahvalnica Udruženja kulturno značajnih grobalja Evrope povodom godišnje konferecije

Rade Mrlješ, dobitnik je priznanja „Arhitekta Aleksandar Radović“ za doprinos očuvanju, boljem razumevanju i afirmaciji nepokretnih kulturnih dobara.

2021.

Ratno vazuhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana dodelilo je zahvalnicu Zavodu za zaštitu spomenika kulture grada Beograda za uspešnu saradnju.

Povodom obeležavanja Dana Narodnog muzeja Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda je dobio zahvalnicu za ostvarenu uspešnu saradnju.

Tatjana Videnović dobitnica je Godišnje nagrade Društva kon­zervatora Srbije za sveobuhvatan i uspešno izveden projektantski postupak i konzervatorsko­restauratorski metod primenjen u rešavanju restauracije i sanacije fasada Zgrade Železničke stanice u Beogradu.

Interdisciplinarni tim u sastavu dr Marina Pavlović, Predrag Jošić, prof. dr Milan Glišić, dr Vesna Bikić i Slobodan Radovanović dobio je godišnju nagradu Društva konzervatora Srbije za sveobuhvatan i uspešno izveden projektantski postupak i pri­ menu savremenih konzervatorsko­restauratorskih tehnologija i metoda i realizaciju projekta zaštite, prezentacije i revita­ lizacije sektora I Jugoistočnog bedema Gornjeg grada Beogradske tvrdjave, sa uredjenjem enterijera u cilju formiranja vizitorskog centra – kompleks Sahat kapije i Barokne kapije.

2020.

Kulturno prosvetna zajednica dodelila je Zavodu za zaštitu spomenika kulture grada Beograda Povelju za trajni doprinos kulturi – očuvanju i prezentaciji beogradskog nasledja.

Direktorka Zavoda za zaštitu spomenika kulture Olivera Vuč­ković dobila je zahvalnicu od srpskog pravoslavnog manastira Svetog arhangela Mihaila u Rakovici za pokazanu ljubav – pri­ log za izgradnju Hrama Svetog Nikolaja Mirlikijskog u manasti­ru Rakovica.

2019.

Direktorka Olivera Vučković i Zavod za zaštitu spomenika kulture dobili su zahvalnicu od gospodina Ilije Stanića iz Prizrenske br. 1 za savesno obavljanje svojih zakonom propisa­nih obaveza.

Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda dobio je zahvalnicu od Kuće legata za saradnju, pomoć i podršku u ostva­ rivanju programa.

Direktorka Zavoda za zaštitu spomenika kulture Olivera Vuč­ ković dobila je zahvalnicu od Zemunske gimnazije za doprinos unapredjenju kvaliteta nastave i obeležavanju 160 godina od njenog osnivanja.

2018.

Zoran Tucić, dobitnik je  “Zlatne mistrije” iz fonda prof. arhitekte Milorada Dimitrijevića za 2018, a koju dodeljuje Sekcija arhitekata Društva konzervatora Srbije, za Glavni projekat sanacije i restauracije Spomenika zahvalnosti Francuskoj u Beogradu.

Nevenka Novaković, dobitnica je priznanja „Arhitekta Aleksandar Radović“ za Projekat rekostrukcije, restauracije i prezentacije česme Mehmed paše Sokolovića na Beogradskoj tvrdjavi.

Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda dobio je zahvalnicu od Urbanističkog zavoda Beograda, povodom jubile­ ja 70 godina institucije, za dugogodišnju saradnju i izuzetan doprinos afirmaciji struke.

Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda dobio je zahvalnicu od Društva arhitekata Beograda, Kulturnog centra Beograda i BINA tima – za podršku u realizaciji 13. beogradske internacionalne Nedelje arhitekture Od Communis – do Komu­ nikacija.

Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda dobio je zahvalnicu od Narodnog muzeja u Beogradu povodom obeležavanja Dana Narodnog muzeja – za ostvarenu uspešnu saradnju.

Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda dobio je zahvalnicu od Društva konzervatora Srbije za dugogodišnju saradnju, pomoć, podršku i podsticaj u radu Društva konzerva­tora Srbije.

Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda dobio je zahvalnicu od Društva za akademski razvoj – za podršku i uspe šnu saradnju tokom pete sezone kampanje za promociju i očuvanje kulturne baštine u Srbiji Kultura na dar.

Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda dobio je zahvalnicu od Fakulteta primenjenih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu, povodom obeležavanja 70 godina od osni­vanja fakulteta, za dugogodišnju saradnju..

2017.

Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda dobio je zahvalnicu od Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kultu­ re, povodom 70 godina postojanja, za uspešnu saradnju.

2016.

Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda dobio je zahvalnicu od Ministarstva odbrane, Uprave za odnose sa javno­ šću Medija centar „Odbrana“, za uspešnu saradnju u 2015. godini.

2015.

Ivana Vesković, Godišnja nagrada Društva konzervatora Srbije za Uspešno izveden sveobuhvatan rad na istraživanju, dokumentovanju, valorizovanju i popularizaciji Doma Jevrema Grujića u Beogradu kao doprinos kontinuitetu rada na odredjenom kulturnom dobru u cilju formiranja privatnog muzeja

Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda dobio je zahvalnicu od Gradske uprave Grada Beograda za popularizaciju nasledja u okviru manifestacije Dani evropske baštine.

Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda dobio je zahvalnicu od Ministarstva odbrane.

2014.

Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda dobio je zahvalnicu od Gradske uprave Grada Beograda za popularizaciju nasledja u okviru manifestacije Dani evropske baštine.

2013.

Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda dobio je zahvalnicu od Turističke organizacije Beograda povodom 60 godina postojanja – za značajan doprinos razvoju beogradskog turizma.

2011.

Tatjana Videnović i Svetlana Marković, Godišnja nagrada Društva konzervatora Srbije 2011.g. za radove na zaštiti graditeljskog nasledja za radove na enterijeru Ratne sale u zgradi Generalštaba, Kneza Miloša br. 33 u Beogradu.

2007.

Zoran Simić, Velika nagrada Društva konzervatora Srbije

2006.

Vera Pavlović Lončarski, Velika nagrada Društva konzervatora Srbije

2005.

Zahvalnica Muzeja Nikole Tesle u Beogradu za uspešnu saradnju i doprinos radu Muzeja

2004.

Mirjana Dedić Nikitović i Svetlana Ivančević, Velika nagrada Društva konzervatora Srbije

Arhijerejska Gramata priznanja Episkopa Djumadijskog Jovana za trud i zalaganje za obnovu Svetotrojičkog hrama u Rogači

2002.

Nagrada za integraciju arhitektonskog stvaralaštva Saveza arhitekta Kazahstana na Medjunarodnom festivalu arhitekture i gradjevinarstva sa izložbom „Ruski arhitekti

2001.

Zahvalnica Etnografskog muzeja za uspešnu saradnju i doprinos radu Muzeja.

Gordana Gordić i Vera Pavlović Lončarski su dobitnice gramate Ruske akademije arhitekture i priznanja Saveza arhitekata Rusi­ je za izložbu Ruski arhitekti u Beogradu.

2000.

Povelju slobode povodom godišnjice NATO agresije za izuzetan stvaralački doprinos odbrani otadžbine i nacionalnog dostojanstva.

1997.

Gordana Gordić, Velika nagrada Društva konzervatora Srbije

Ružičasti gran pri Beograda 202 za renoviranje Kuće kralja Petra Prvog Karadjprdjevića

Povelja zahvalnosti Jugoslovenskog aerokluba „Naša krila“ za doprinos i učešće u obeležavanju jubilarne Godine Vazduhoplovstva.

1996.

Zahvalnica Jugoslovenskog instituta za urbanizam i stanovanje za dugogodišnju uspešnu saradnju.

1995.

Zlatni beočug Kulturno prosvetne zajednice Beograda za 1994. godinu za dugogodišnji rad i doprinos kulturi.

Gramata priznanja i zahvalnosti Saborne crkve Sv.Arhangela Mihaila u Beogradu

1994.

Jubilarna spomen medalja Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture za doprinos očuvanju kulturnog nasledja.

Priznanje Studentskog kulturnog centra Beograd za doprinos u razvoju Studentskog SKC-a Beograd.

1992.

Zahvalnica Narodnog muzeja – Beograd za uspešnu i plodnu saradnju.

Povelja Elektroprivrede Srbije – ED Beograd u znak priznanja za izuzetan doprinos razvoju i unapredjivanju rada preduzeća

Diploma Dečjeg kulturnog centra za pomoć u realizaciji takmičenja Spomenici Beograda – svedočanstva prošlih vremena.

1988.

Priznanje Gradske samoupravne interesne zajednice kulture za najbolje ostvarenje u 1987. godini za zaštitu Beogradske tvrdjave.

1987.

Priznanje Gradske samoupravne interesne zajednice kulture za najbolje ostvarenje u 1986. godini za izdavačku delatnost i inspekciju spomeničkog nasledja.

1986.

Priznanje Gradske samoupravne interesne zajednice kulture za najbolje ostvarenje u 1985. godini za delatnost Centra za dokumentaciju i pravnu zaštitu nepokretnih kulturnih dobara.

1985.

Zahvalnica Invest biroa za 25 godina saradnje.

1984.

Priznanje Gradske samoupravne interesne zajednice kulture za najbolje ostvarenje u 1983. godini za sistematska istraživanja izvora o spomeničkom nasledju i konzervatorsko –restauratorske radove

Priznanje Etnografskog muzeja u Beogradu za saradnju na obnavljanju zgrade Etnografskog muzeja u Beogradu

Zahvalnica Vojnog muzeja u znak priznanja za uspešnu saradnju

1983.

Zahvalnica Istorijskog muzeja Srbije u Beogradu u znak priznanja za uspešnu saradnju i doprinos u radu Muzeja.

Zahvalnicu Udruženja Turističkih vodiča Beograda za sav doprinos razvoju i radu ovog udruženja.

Zahvalnica Republičkog zavoda za zaštitu prirode SR Srbije u znak priznanja za uspešnu saradnju i doprinos na unapredjenju u zaštiti prirode SR Srbije.

1982.

Zvhvalnica Skupštine MZ „Zvezdara“ u znak priznanja za izvanredan doprinos razvoju i očuvanju tradicija Beograda i učešću u obnovi Trećepozivačke česme

1981.

Priznanje Gradske samoupravne interesne zajednice kulture za najbolje ostvarenje u 1980. godini

1980.

Priznanje Gradske samoupravne interesne zajednice kulture za najbolje ostvarenje u 1979. godini za ostvarene izuzetne rezultate u realizaciji programa

Zahvalnica Kombinata Sport Beograd u znak prizanja

1979.

Plaketa RO „Zelenilo Beograd“ u znak priznanja za uspešnu poslovnu saradnju i doprinos u razvoju zelenila grada

Zahvalnica Vojnog muzeja u znak priznanja za uspešnu saradnju.

1978.

Priznanje Kolarčevog narodnog univerziteta za trud, rad i postignute rezultate na adaptaciji zgrade KNU.

1976.

Oktobarska nagrada grada Beograda iz oblasti arhitekture i urbanizma za studiju rekonstrukcije Knez Mihailove ulice.

Nagrada „Beli grad“ Turističkog saveza Beograda

1974.

Spomen plaketa grada Beograda u znak priznanja za rad i zalaganje na izgradnji Beograda.

1973.

Povelja Muzeja grada Beograda za izanredne zasluge u čuvanju i negovanju kulturnih i istorijskih tradicija Beorada.

1972.

Povelja Turističkog saveza Srbije za izanvredne zasluge na razvoju turizma i turističke organizacije SR Srbije.