Skip to Content

Monthly Archives: May 2023

Predstavljanje XXIII broja časopisa „Nasledje“

Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda svoju godišnjicu – 63 godine od osnivanja, obeležava ciklusom promocija najnovijih naučnih izdanja. U ponedeljak, 22. maja 2023. godine u 14 časova u Zavodu za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, predstavljen je XXIII broj naučnog časopisa „Nasledje“.

Sanacija postamenta spomenika Branislavu Nušiću

Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda je u sklopu hitnih intervenvencija uradio sanaciju oštećenog postamenta spomenika Branislavu Nušiću, čime je sprečeno njegovo dalje devastiranje i vraćen izvorni izgled. U skladu sa konzervatorsko-restauratorskim regulativama, granitna ploča je očišćena i remontirana na svoju poziciju.

Pozivamo Vas na promociju XXIII broja naučnog časopisa Nasledje

XXIII broj

Predstavljanje monografije „Srednja Evropa i Beograd: arhitektonski uticaji 1919-1941“

avod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda svoju godišnjicu – 63. godine od osnivanja, obeležava ciklusom promocija najnovijih naučnih izdanja. U ponedeljak, 15. maja 2023. godine u 14 časova u Zavodu za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, Kalemegdan, Gornji grad 14 predstavljana je monografija dr Biljane Mišić Srednja Evropa i Beograd: arhitektonski uticaji 1919 -1941.

Mesto kulta Tetkice Bibije i spomen obeležja Roma u Ulici gospodara Vučića u Beogradu utvrdjeno je za prostorno kulturno-istorijsku celinu

Na sednici Vlade Rerublike Srbije održanoj 27. aprila 2023. godine utvrdjeno je Mesto kulta Tetkice Bibije i spomen obeležja Roma u Ulici gospodara Vučića u Beogradu za prostorno kulturno-istorijsku celinu, a Beograd je na taj način dobio 446. nepokretno kulturno dobro.

Promocija monografije dr Biljane Mišić „Srednja Evropa i Beograd: Arhitektonski uticaji 1919-1941“

Promocija časopisa „Nasledje“

Promocija najnovijeg broja naučnog časopisa „Nasledje“ koja je planirana za 10. 05. 2023. godine, usled tragičnih dogadjaja se pomera za 22. 05. 2023. godine.