Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda je dana 17.04.2024. godine, posetio djake trećeg razreda Osnovne škole „20. oktobar“ na Novom Beogradu. Autori projekta „Nasledje za decu“, Ana Sibinović, dipl. etnolog,viši konzervator i Sladjana Milojević, dokumentarista, konzervator priredile su edukaciju u formi interaktivne prezentacijeo kulturnom nasledju Beograda, a koleginica Nina Marija Koturović, ma.konzervator-restaurator upoznala je decu sa pojmovima „konzervacija i restauracija“ i objasnila im zašto je ona važna u oblasti zaštite kulturnih dobara. Djaci su takodje imali priliku da učestvuju u kvizu Zavoda „Beograd znam da čuvam“, koji u formi aplikacije, prilagodjene za ios i android operativne sisteme, možete pronaći u prodavnici na vašim pametnim telefonima. Za kraj druženja deci je priredjen mali znak pažnje i zahvalnosti u vidu kataloga nepokretnih kulturnih dobara.

Svrha posete Zavoda osnovnim školama predstavlja težnju ka popularizaciji i prezentaciji kulturno-istorijskog nasledja naše prestonice, te i da se kroz interesantan i interaktivan pristup neguje svest o značaju njegovog očuvanja.

Istovremeno, koristimo priliku da podsetimo da je u toku manifestacija „Beogradski dani porodice“, u okviru koje je Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda pripremio brojne edukativne i zabavne radionice. U subotu 25. maja Zavod organizuje centralnu proslavu 10 godina projekta „Nasledje za decu“. Za više informacija, pratite naše društvene mreže!