Skip to Content

Monthly Archives: April 2024

Srećni praznici

_

Kompleks radničkih stanova

U duhu obeležavanja Medjunarodnog praznika rada kojim pripadnici i simpatizeri radničkog pokreta iskazuju opštu solidarnost radništva i obeležavaju sećanje na dostignuća radničkog pokreta, odnosno žrtve koje su pripadnici radničkog pokreta podneli kako bi se izborili za veća radna prava, donosimo vam priču o Kompleksu radničkih stanova kroz koju ćete saznati kako se brinulo o radničkoj klasi i njihovim potrebama, gradeći nove objekte i nov identitet grada.

Zahvalnica Gradske opštine Stari grad Zavodu za zaštitu spomenika kulture grada Beograda

Zahvalnica Gradske opštine Stari grad Zavodu za zaštitu spomenika kulture grada Beograda

Zavod na Danima Beograda 2024.

I ove godine Zavod za zaštitu spomenika kulture je raznovrsnim programom bio jedan od nosilaca manifestacije Dani Beograda.

Projekat „Nasledje za decu“, poseta O.Š. „20. oktobar“

Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda je dana 17.04.2024. godine, posetio djake trećeg razreda Osnovne škole „20. oktobar“ na Novom Beogradu.

Otvorena izložba Terazije, osvrt i sećanja – beogradsko nasledje

U okviru manifestacije Dani Beograda 2024. godine u utorak 16.04.2023. godine u 14 časova otvorena je izložba Terazije, osvrt i sećanja – beogradsko nasledje koju je Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda pripremio u saradnji sa Omladinskim pozorištem „Dadov“.

„Nasledje“ XXIII

Dvadeset i treći broj časopisa Nasledje je izašao iz štampe krajem 2022. godine.

Otvaranje izložbe Terazije, osvrt i sećanja – beogradsko nasledje

Zavod za  zaštitu spomenika kulture grada Beograda je i ove godine nosilac programa manifestacije Dani Beograda.

Medjunarodni dan kulture

U sklopu obeležavanja Medjunarodnog dana kulture, u ponedeljak 15. aprila u 17 časova, Zavod za zaštitu spomenila kulture grada Beograda organizuje autorsko vodjenje kroz izložbu ,,Cenotravci graditelji Beograda: graditeljska delatnos pečalbara crnotravskog kraja u Beogradu u 19. i prvoj polovini 20. veka”. Kroz graditeljsko nasledje oblikovano crnotravskom perdaškom, zainteresovane posetioce vodiće Ognjen Tutić, istoričar umetnosti.

Konferencija za medije u vezi sa Palatom nauke – Zadužbinom Miodraga Kostića

Zadužbina Miodraga Kostića u saradnji sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture grada Beograda održala je 11. aprila konferenciju za medije u prostoru MKgroupe na kojoj je predstavila sadržaje i aktivnosti koje će se odvijati u Palati nauke, najvećem centru za istraživanje i popularizaciju nauke u regionu, koji će prema planu svoja vrata za posetioce otvoriti u decembru ove godine.