Skip to Content

Monthly Archives: April 2022

Zgrada Doma sindikata u Beogradu

Srećan Prvi maj, Medjunarodni praznik rada! Danas vam predstaljamo zgradu Doma sindikata u Beogradu.

Srećan Vaskrs!

Srećan Vaskrs!

Dan sećanja na žrtve holokausta

Dan sećanja na žrtve holokausta, genocida i drugih žrtava fašizma u Drugom svetskom ratu obeležavamo 22. aprila. Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda je uradio Projekat rekonstrukcije, adaptacije i sanacije Centralne kule na Starom sajmištu, a u saradnji sa Gradom Beogradom, Ministarstvom kulture i informisanja i Memorijalnim centrom „Staro Sajmište”.

Srećan Uskrs!

Srećan Pesah!

Učešće u Nacionalnom urbanom forumu

Pomoćnik direktora Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda dr Marina Pavlović bila je jedan od učesnika Nacionalnog urbanog foruma koji je održan u Palati Srbija u Beogradu 11- 12. aprila na temu „Bolja budućnost urbanih naselja u kontekstu novih javnih politika u Republici Srbiji“.

Otvaranje izložbe „Nasledje Beograda kroz objektiv Riste Marjanovića“

Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, u saradnji sa Omladinskim pozorištem „Dadov“, za Dane Beograda 2022. godine je pripremio izložbu Nasledje Beograda kroz objektiv Riste Marjanovića. Izložba će biti otvorena na Trgu Republike u četvrtak 14.04.2022. godine u 12 časova i trajaće deset dana.

Predavanje na Arhitektonskom fakultetu

Na poziv Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, dr Marina Pavlović, arhitekta, pomoćnik direktora Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda i dr Saša Mihajlov, istoričar umetnosti, viši konzervator Zavoda održale su predavanje Osnovi zaštite, mogućnosti i principi revitalizacije kulturnih dobara. Primer zgrade Generalštaba.

Dan opštine Novi Beograd

Dan opštine Novi Beograd se obeležava 11. aprila u znak sećanja na dan kada su omladinske brigade 1948. godine započele izgradnju jedne od najvećih beogradskih opština.

Sastanak sa specijalnom izaslanicom za pitanja Holokausta

Direktorka Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda Olivera Vučković učestvovala je u petak 08.04.2022. godine u Skupštini grada Beograda na sastanku sa specijalnom izaslanicom Stejt Departmenta za pitanja Holokausta Elen Džermejn.