Sedma u nizu konferencija o kulturnom nasledju pod nazivom Kulturni predeo, održana u Zavodu za zaštitu spomenika kulture grada Beograda treba da doprinese prihvatanju kulturnog predela kao kvalitetno prihvatljivog modela za rešavanje problema zaštite kako materijalnog, tako i nematerijalnog kulturnog nasledja,.

_dsc0050

 

Konferencija je podeljena na pet delova

 

U svečanom delu Konferencije, prisutne je pozdravila direktorka Zavoda Nela Mićović. Konferenciju je otvorila zamenica predsednika skupštine grada g-dja Andrea Radulović . Uvodno predavanje je održala doc. dr Dragana Ćorović sa Šumarskog fakulteta u Beogradu.

Radni deo Konferencije, podeljen je u četiri  tematske celine. Svaki od radova je pratila plodna diskusija koju su više nego uspešno vodili moderatori dr Marko Popović, prof Ivan Rašković, prof dr Marija Maruna i dr Marina Pavlović. Svim učesnicima i gostima je podeljen  Zbornik radova.

 

Na kraju su pročitani i predlozi zaključaka sa molbom svim učesnicima da dostave svoje primedbe i sugestije (konferencija@beogradskonasledje.rs) kako bi, kao i prethodni zaključci,  bili štampani u Prikazu Konferencije u Nasledju za 2017.godinu.

 

Održavanje Konferencije i publikovanje Zbornika radova omogućila je Gradska uprava Grada Beograda – Sekretarijat za kulturu.