Dragi naši najmladji sugradjani, tokom cele godine organizujemo programe namenjene baš vama – radionice, Nasledje za decu, druženja, šetnje kroz Beograd, a nismo na vas zaboravili ni za najradosnije praznike! U okviru tradicionalne gradske manifestacije „Beogradska zima“, Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda je priredio za vas zanimljiv program pod nazivom „Tradicija, nasledje i praznici“. Program je planiran za četvrtak 28. decembra 2023. godine u vremenu od 12:00 – 15:00 časova.

Na radionici od 12:00 – 13:00 časova u Zavodu, pričaćemo o nasledju, najlepšim zgradama Beograda, igrati kviz „Beograd znam da čuvam“ i gledati crtani film „Od Singidunuma do Beograda“.

U saradnji sa Nacionalnom asocijacijom za stare i umetničke zanate i domaću radinost „Naše ruke“ od 13:00 – 14:00 časova, Zavod je organizovao radionicu zanata koji su se koristili u najstarije vreme i svi ćete moći da učestvuju u izradi proizvoda starih zanatlija. Sa nama će biti opančar, korpar, kaligraf, a biće predstavljen vez i mozaik.

Uz horske praznične pesme Dečjeg hora Prvog beogradskoj dobrovoljnog pevačkog društva učićemo o lepoti praznika.

U vremenu od 14:00 – 15:00 časova deca će uživati u pozorišnoj predstavi Srebrna bajka, poklonima i druženju sa Deda Mrazom.

Programu je moguće da prisustvuje dvadesetoro dece.

Prijave za program na mejl sladjana.milojevic@beogradskonasledje.rs