Zavod za  zaštitu spomenika kulture grada Beograda je i ove godine nosilac programa manifestacije Dani Beograda. Pored bogatog programa koji smo pripremili za naše sugradjane, sa velikim ponosom najavljujemo izložbu „Terazije, osvrt i sećanja – beogradsko nasledje“ koja će otvoriti manifestaciju 16. aprila u 14 časova na Terazijama kod Terazijske česme.

Na ukupno 42 panoa biće prikazane razglednice i fotografije koje svedoče arhitektonski i urbanistički razvoj Beograda ali ujedno ukazuju na kulturološki i društveni značaj Terazija u životu stanovnika prestonice. Prikazani materijal je deo zbirke Miloša Jurišića koji je ustupljen Zavodu ekskluzivno za potrebe realizacije ove izložbe.

Naši stručni saradnici će povesti zainteresovane sugradjane u šetnje kroz beogradsko nasledje i to Centralnu kulu Starog sajmišta, Zindan kapiju na Beogradskoj tvrdjavi i Terazije, u danima od 17. do 19. aprila, dok će u Svečanoj sali Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda 15. aprila u 17 časova biti upriličeno autorsko vodjenje kroz izložbu ,,Crnotravci graditelji Beograda: graditeljska delatnost pečalbara crnotravskog kraja u Beogradu u 19. i prvoj polovini 20. veka“.

Tačne satnice i detalje planiranih aktivnosti možete pogledati u zvaničnom programu manifestacije Dani Beograda 2024. koji se nalazi na sledećem linku:

https://danibeograda.rs/program-dani-2024/

Čekamo vas!