Завод за  заштиту споменика културе града Београда је и ове године носилац програма манифестације Дани Београда. Поред богатог програма који смо припремили за наше суграђане, са великим поносом најављујемо изложбу „Теразије, осврт и сећања – београдско наслеђе“ која ће отворити манифестацију 16. априла у 14 часова на Теразијама код Теразијске чесме.

На укупно 42 паноа биће приказане разгледнице и фотографије које сведоче архитектонски и урбанистички развој Београда али уједно указују на културолошки и друштвени значај Теразија у животу становника престонице. Приказани материјал је део збирке Милоша Јуришића који је уступљен Заводу ексклузивно за потребе реализације ове изложбе.

Наши стручни сарадници ће повести заинтересоване суграђане у шетње кроз београдско наслеђе и то Централну кулу Старог сајмишта, Зиндан капију на Београдској тврђави и Теразије, у данима од 17. до 19. априла, док ће у Свечаној сали Завода за заштиту споменика културе града Београда 15. априла у 17 часова бити уприличено ауторско вођење кроз изложбу ,,Црнотравци градитељи Београда: градитељска делатност печалбара црнотравског краја у Београду у 19. и првој половини 20. века“.

Тачне сатнице и детаље планираних активности можете погледати у званичном програму манифестације Дани Београда 2024. који се налази на следећем линку:

https://danibeograda.rs/program-dani-2024/

Чекамо вас!