Поштовани сарадници, колеге и пријатељи,

Позивамо Вас да у наредном, XXV броју часописа „Наслеђе“ својим ауторским прилогом изнесете резултате историјских, археолошких, историјско-уметничких, етнолошких, архитектонских и других истраживања, као и резултате рада на валоризацији културно-историјског и архитектонског наслеђа града Београда. Досадашње велико интересовање научне и стручне јавности, као и веома широког круга читалачке публике за овај часопис сведочи о његовој актуелности и вредности.

Структура часописа се базира на широком пољу делатности истраживања и заштите непокретног културног наслеђа на територији Београда којом су обухваћене све епохе од праисторије до савременог доба и отвара могућност за критичка преиспитивања и разматрања у области теорије и праксе конзервације код нас и у свету. Часопис је такође отворен за теме које реферирају на непокретно наслеђе Београда или се односе на опште теоријске и стручне поставке конзерваторско рестаураторске праксе.

Квалитет радова, њихова цитираност и редовност излажења часописа утицало је на то да у Категоризацији домаћих научних часописа за историју, археологију и етнологију буде оцењен категоријом М51 – врхунски часопис националног значаја.

Саставни део позива је и Упутство за ауторе којим су предвиђена правила за припрему и достављање радова.

Рок за доставу радова је 1. април 2024. године.

Радове можете послати на имејл – адресе секретарима Редакције Анђелији Милашиновић и Ксенији Миленковић:

andjelija.milasinovic@beogradskonasledje.rs

ksenija.milenkovic@beogradskonasledje.rs