Dan Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda je pored radnog dela upriličenog 26.5.2017. godine, proslavljen i svečano 29.5.2017. godine.

_DSC0031

Brojnim zvanicama iz Skupštine Grada Beograda, kolegama, saradnicima, bivšim direktorima i penzionerima Zavoda, najpre se obratila v.d. direktora Zavoda Olivera Vučković istakavši da nije veliki broj institucija u zemlji koje mogu da se pohvale ovako dugim trajanjem i predanim radom na očuvanju kulturnog nasledja. Za 57 godina ispod ogromnog broja istraživanja, studija, projekata, izvedenih objekata i radova, potpisane su desetine imena stručnjaka i naučnika i zasluga je svih koji su radili i rade u Zavodu to što danas možemo da budemo ponosni na uspehe svoje kuće. Zahvalnost ide i Skupštini grada na stalnoj podršci i obezbedjivanju načina i instrumenata za očuvanje kulturnog nasledja.

_DSC0036

Gradski menadžer Goran Vesić pozdravio je prisutne i čestitao Zavodu godišnjicu. Uz reči pohvale za dosadašnje rezultate, gradski menadžer je izrazio spremnost Skupštine grada da podrži programe Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda i nastavi trend dobre saradnje.

_DSC0060