Прослава дана Завода за заштиту споменика културе града Београда

Дан Завода за заштиту споменика културе града Београда је поред радног дела уприличеног 26.5.2017. године, прослављен и свечано 29.5.2017. године.

_DSC0031

Бројним званицама из Скупштине Града Београда, колегама, сарадницима, бившим директорима и пензионерима Завода, најпре се обратила в.д. директора Завода Оливера Вучковић истакавши да није велики број институција у земљи које могу да се похвале овако дугим трајањем и преданим радом на очувању културног наслеђа. За 57 година испод огромног броја истраживања, студија, пројеката, изведених објеката и радова, потписане су десетине имена стручњака и научника и заслуга је свих који су радили и раде у Заводу то што данас можемо да будемо поносни на успехе своје куће. Захвалност иде и Скупштини града на сталној подршци и обезбеђивању начина и инструмената за очување културног наслеђа.

_DSC0036

Градски менаџер Горан Весић поздравио је присутне и честитао Заводу годишњицу. Уз речи похвале за досадашње резултате, градски менаџер је изразио спремност Скупштине града да подржи програме Завода за заштиту споменика културе града Београда и настави тренд добре сарадње.

_DSC0060