Svečanost povodom obeležavanja Dana Društva konzervatora Srbije (Dan zaštite spomenika kulture) održana je u četvrtak 22. februara 2018. godine u Narodnoj biblioteci Srbije u Beogradu, Skerlićeva 1, sa početkom u 12,00 sati.

F_0927 (029)

Nakon uvodne reči predsednika Društva konzervatora Srbije Alekse Ciganovića, usledilo je obraćanje Danijele Vanušić, pomoćnika za zaštitu kulturnog nasledja ministra kulture i informisanja Republike Srbije.

F_0927 (020)

Priručnik „Mozaici na arheološkim nalazištima i muzejima: Preporuke za praćenje i održavanje“, kao novu publikaciju nastalu nakon istoimene radionice za koju su sredstva dobijena na konkursu Ministra kulture i informisanja Republike Srbije, predstavio je Nemanja Smičiklas, rukovodilac projekta.

F_0927 (033)

Novi Glasnik Društva konzervatora Srbije broj 41, predstavila je dr Marina Nešković, urednik Glasnika, nakon čega je usledila prezentacija o godišnjem radu konzervatora i restauratora, članova Društva konzervatora Srbije.

F_0927 (026)

U ime Odbora za dodele nagrada i priznanja, Radmila Petrović, predsednica Odbora, obrazložila je ovogodišnju Odluku i predala nagrade.

F_0927 (088)

Zavodu za zaštitu spomenika kulture grada Beograda dodeljena je Zahvalnica Društva konzervatora Srbije, za:

DUGOGODIŠNJU SARADNJU, POMOĆ, PODRŠKU I PODSTICAJ U

RADU DRUŠTVA KONZERVATORA SRBIJE