Свечаност поводом обележавања Дана Друштва конзерватора Србије

Свечаност поводом обележавања Дана Друштва конзерватора Србије (Дан заштите споменика културе) одржана је у четвртак 22. фебруара 2018. године у Народној библиотеци Србије у Београду, Скерлићева 1, са почетком у 12,00 сати.

F_0927 (029)

Након уводне речи председника Друштва конзерватора Србије Алексе Цигановића, уследило је обраћање Данијеле Ванушић, помоћника за заштиту културног наслеђа министра културе и информисања Републике Србије.

F_0927 (020)

Приручник „Мозаици на археолошким налазиштима и музејима: Препоруке за праћење и одржавање“, као нову публикацију насталу након истоимене радионице за коју су средства добијена на конкурсу Министра културе и информисања Републике Србије, представио је Немања Смичиклас, руководилац пројекта.

F_0927 (033)

Нови Гласник Друштва конзерватора Србије број 41, представила је др Марина Нешковић, уредник Гласника, након чега је уследила презентација о годишњем раду конзерватора и рестауратора, чланова Друштва конзерватора Србије.

F_0927 (026)

У име Одбора за доделе награда и признања, Радмила Петровић, председница Одбора, образложила је овогодишњу Одлуку и предала награде.

F_0927 (088)

Заводу за заштиту споменика културе града Београда додељена је Захвалница Друштва конзерватора Србије, за:

ДУГОГОДИШЊУ САРАДЊУ, ПОМОЋ, ПОДРШКУ И ПОДСТИЦАЈ У

РАДУ ДРУШТВА КОНЗЕРВАТОРА СРБИЈЕ