Отварање Изложбе „Време и наслеђе – сатови на фасадама београдске архитектуре“

pozivnica(2)

Изложбом „Време и наслеђе – сатови на фасадама београдске архитектуре“ Завод за заштиту споменика културе града Београда у среду, 16. септембра 2020. године, отвара овогодишњу манифестацију Дани европске баштине и обележава јубиларних 60 година од свог оснивања.

Зашто је сат инкорпориран у архитектонско решење објеката који су у разним историјским етапама обележили развој престонице, у чему лежи његова симболика и на који начин он доприноси споменичким вредностима јесу питања на која одговара изложбена поставка и пратећи каталог. Ауторке изложбе су историчар уметности Љубица Радовановић и документариста Завода за заштиту споменика културе града Београда Слађана Милојевић.

Свечано отварање је планирано 16. септембра 2020. године у 14:00 часова на платоу испред зграде Завода за заштиту споменика културе града Београда, Калемегдан Горњи град бр. 14, а изложбену поставку посетиоци ће моћи да виде у свечаној сали Завода.

Имајући у виду да су на снази мере заштите у циљу спречавања ширења епидемије вируса COVID-19 молимо све посетиоце да се приликом уласка у просторије Завода придржавају прописаних превентивних мера заштите: држање одстојања, употреба маске и дезинфекционог средства јер су нам ваше здравље и безбедност на првом месту.