Skip to Content

Monthly Archives: April 2022

Зграда Дома синдиката у Београду

Срећан Први мај, Међународни празник рада! Данас вам предстаљамо зграду Дома синдиката у Београду.

Срећан Васкрс!

Срећан Васкрс!

Дан сећања на жртве холокауста

Дан сећања на жртве холокауста, геноцида и других жртава фашизма у Другом светском рату обележавамо 22. априла. Завод за заштиту споменика културе града Београда је урадио Пројекат реконструкције, адаптације и санације Централне куле на Старом сајмишту, a у сарадњи са Градом Београдом, Министарством културе и информисања и Меморијалним центром „Старо Сајмиште”.

Срећан Ускрс!

Срећан Песах!

Учешће у Националном урбаном форуму

Помоћник директора Завода за заштиту споменика културе града Београда др Марина Павловић била је један од учесника Националног урбаног форума који је одржан у Палати Србија у Београду 11- 12. априла на тему „Боља будућност урбаних насеља у контексту нових јавних политика у Републици Србији“.

Отварање изложбе „Наслеђе Београда кроз објектив Ристе Марјановића“

Завод за заштиту споменика културе града Београда, у сарадњи са Омладинским позориштем „Дадов“, за Дане Београда 2022. године је припремио изложбу Наслеђе Београда кроз објектив Ристе Марјановића. Изложба ће бити отворена на Тргу Републике у четвртак 14.04.2022. године у 12 часова и трајаће десет дана.

Предавање на Архитектонском факултету

На позив Архитектонског факултета Универзитета у Београду, др Марина Павловић, архитекта, помоћник директора Завода за заштиту споменика културе града Београда и др Саша Михајлов, историчар уметности, виши конзерватор Завода одржале су предавање Основи заштите, могућности и принципи ревитализације културних добара. Пример зграде Генералштаба.

Дан општине Нови Београд

Дан општине Нови Београд се обележава 11. априла у знак сећања на дан када су омладинске бригаде 1948. године започеле изградњу једне од највећих београдских општина.

Састанак са специјалном изасланицом за питања Холокауста

Директорка Завода за заштиту споменика културе града Београда Оливера Вучковић учествовала је у петак 08.04.2022. године у Скупштини града Београда на састанку са специјалном изасланицом Стејт Департмента за питања Холокауста Елен Џермејн.