Skip to Content

Monthly Archives: May 2020

Уметнички павиљон „Цвијета Зузорић“

“Данас” – 60 година Завода

Чланак о 60. годишњици завода у онлај издању листа “Данас”.

„Наслеђе“ број XX

Јубиларни двадесети број часописа Наслеђе објављен је за Сајам књига октобра месеца 2019.

Завршена синтезна мапа непокретних културних добара и споменика у јавном простору

Јубилеј Завода за заштиту споменика културе града Београда – 60 година од оснивања

Бајракли џамија

Обавештење за странке

Обавештавамо странке да сва акта издата од стране Завода за заштиту споменика културе града Београда чије је важење истекло у периоду трајања ванредног стања, од 17. марта до 07. маја 2020. године, да уколико захтев за продужење важења поднесу у наредних 30 дана, закључно са 08. јуном 2020. године, сматраће се да су поднета у законском року и биће им издат акт о продужењу важења акта (услови за предузимање мера техничке заштите, сагласност на пројекат и документацију и друго).

Завод за заштиту споменика културе града Београда (рад са странкама)

Завод за заштиту споменика културе града Београда почеће непосредан рад са странкама од понедељка 18. маја 2020. године и то сваког радног дана у периоду од 8:30 до 14:30 часова. Имајући у виду да су на снази ванредне мере у циљу спречавања ширења епидемије вируса COVID-19 рад са странкама ће се одвијати уз примену свих прописаних мера заштите: држање одстојања и уз употребу заштитне опреме – маске, рукавице, коришћење дезобаријере и дезинфекционих средстава. У писарници, осим једног запосленог Завода за заштиту споменика културе града Београда, моћиће да борави само једна странка, док ће остале сачекати свој ред испред објекта.

Своје захтеве, као и до сада, можете слати и поштом и електронском поштом на имејл zzzskgb@beotel.rsи zavod@beogradskonasledje.rs

Синагога „Сукат Шалом”

Црква Св. Антуна Падованског