U Zavodu za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, u sredu 04. marta 2020. godine, održana je promocija prve besplatne android aplikacije kviza znanja „Beograd znam da čuvam“.

1

 

Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda je 2014. godine pokrenuo edukativni projekat „Nasleđe za decu“. Kao proizvod višegodišnjeg razvijanja projekta nastala je ideja da se kreira android aplikacija kviz znanja „Beograd znam da čuvam“, koja omogućava da se na lako dostupan način na jeziku koji deca najlakše i najbrže razumeju učine dostupnim osnovni pojmovi, informacije i fotografije kulturnih dobara. Na zabavan način kroz svojevrsna takmičenja u znanju uz korišćenje digitalnih alata razvijaće se svest o kulturnom bogatstvu koje posedujemo a koje je u školama u okviru predmeta koje izučavaju možda nedovoljno zastupljeno.

2 3

 

Mediji, stručna javnost i budući korisnici aplikacije, školarci iz Osnovne škole “Mihailo Petrović Alas“, mogli su da saznaju više o samom projektu od autorki Ane Sibinović, diplomiranog etnologa i Slađane Milojević, dokumentariste Zavoda, dok je puštanje aplikacije u rad ekskluzivno najavila Olivera Vučković, direktor Zavoda.

4

 

Aplikacija „Beograd znam da čuvam“ je edukativnog karaktera i funkcioniše bez pristupa internetu. Preuzimanje sa Google Play prodavnice je besplatno, instaliranje je na lokalnom uređaju – android telefonu ili tabletu, bez mogućnosti izlaska na društvene mreže i internet. Projekat je finansiran sredstvima Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

5c

 

Beogradsko nasleđe je bogato i slojevito i tek kada naučimo i spoznamo sve tajne koje krije znaćemo da ga na pravi način čuvamo i volimo.

BeogradZnamDaCuvam-QR

 

Link na Playstore-u je: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.coprix.spomenik

Preuzmite-Belo