Dan Društva konzervatora Srbije svečano je obeležen 22. februara 2016. godine u Narodnoj biblioteci Srbije u Beogradu, Skerlićeva 1, sa početkom u 11,00 sati.

Snežana Jejić, predsednik Društva konzervatora Srbije, je nakon pozdravne reči, predstavila rad Društva u periodu uprave 2012-2016. godine. Milić Petrović iz Arhiva Srbije predstavio je novo izdanje Društva konzervatora „Preventivna konzervacija arhivske i bibliotečke gradje“ autora Radmile Petrović.
Usledila je digitalna prezentacija delatnosti konzervatora, članova Društva konzervatora Srbije.
U ime Odbora za dodele nagrada, gospodja Zorica Zlatić Ivković, predsednica Odbora, obrazložila je ovogodišnju Odluku i predala nagrade.
Velika nagrada DKS dodeljena je:
Oliveri Brdarić, slikaru-konzervatoru iz Pokrajinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture, Petrovaradin,
Marini Lukić-Cvetić, istoričaru umetnosti konzervatoru u Zavodu za zaštitu spomenika kulture Kraljevo, trenutno v.d. direktora u zavodu za proučavanje kulturnog razvitka.
Gordani Gavrić, arheologu u Zavodu za zaštitu spomenika kulture Kraljevo.
Zahvalnica DKS dodeljena je gospodinu Bori Otiću, autoru emisije „Petkazanje“, RTV Vojvodine.
U ime nagradjenih zahvalila se Olivera Brdarić.

Na kraju svečanog dela obeležen je jubilej konzervatora, pedeset i pet godina rada arhitekte Zorana Jakovljevića na proučavanju i zaštiti graditeljskog nasledja Beograda. Priredjena je prigodna publikacija koju je predstavila Vera Pavlović Lončarski, istoričar umetnosti konzervator Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda.

Posle svečanog dela usledila je izborna skupština DKS-a. Za predsednika je izabran Aleksa Ciganović, arhitekta Republičkog zavoda.

Medju novim članovima organa uprave Društva nalaze se i zaposleni u Zavoda. U sastav Predsedništva su izabrani: Snežana Negovanović, diplomirani snimatelj slike i Aleksandra Šević, diplomirani inženjer arhitekture. U sastav redakcije Glasnika Društva je izabrana Nada Živković, etnolog.