Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda i ove godine učestvuje na 44. medjunarodnom Sajmu turizma, u okviru izložbenog prostora Turističke organizacije Beograda. U cilju popularizacije i prezentacije  kulturnog nasledja sa svih 17 beogradskih opština Zavod je pripremio brojne publikacije, prilagodjene i široj publici, turističkim vodičima i stručnjacima iz oblasti zaštite. Iz bogate izdavačke delatnosti Zavoda, za gradjane koji žele da saznaju nešto više o najvrednijim spomenicima kulture u Beogradu i njegovoj okolini, Zavod će besplatno deliti kataloge kulturnih dobara, medju kojima su priče o objektima gradske arhitekture naše prestonice, crkvenim objektima, arheološkim nalazištima i staroj narodnoj arhitekturi.

U okviru svojih redovnih aktivnosti Zavod učestvuje u brojnim manifestacijama Grada Beograda i često organizuje šetnje za zainteresovane gradjane. Realizuju ih stručni saradnici, tokom kojih se obilaze kulturna dobra, kojih u Beogradu ima više od četiri stotine.

Takodje, Zavod se aktivno bavi popularizacijom kulturnog nasledja medju mladima. Projekat BeoKul gradska tura je namenjen gimnazijalcima i učenicima srednjih škola, dok je projekat „Nasledje za decu“ posvećen učenicima nižih razreda osnovne škole, mladima za koje smatramo da su budući čuvari kulturne baštine Beograda.

Učešćem na sajmu turizma svake godine Zavod skreće pažnju na značaj nepokretnog kulturnog nasledja, kao najvećeg turističkog potencijala.