Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda je od samog početka obeležavanja Dana evropske baštine jedan od najredovnijih učesnika i nosilac ove manifestacije u Beogradu. Ove godine su Gradska uprava grada Beograda i Sekretarijat za privredu grada Beograda uručili zahvalnice za 2019. i 2020. godinu Zavodu za zaštitu spomenika kulture grada Beograda i posebno direktorki Zavoda Oliveri Vučković, za doprinos promociji i popularizaciji nasledja u okviru manifestacije „Dani evropske baštine“ u Beogradu.

Izuzetno smo ponosni na brojne kolege koje su primile zahvalnice u svoje ime i time pokazale da je tim Zavoda koji učestvuje u ovoj manifestaciji zaista impozantan. Zahvalnice su dobili: Saša Mihajlov, Aleksandra Dabižić, Irena Sretenović, Aleksandra Šević, Hajna Tucić, Snežana Negovanović, Ksenija Ćirić, Bojana Ibrajter Gazibara, Ivana Vesković, Ana Sibinović, Sladjana Milojević i Ljubica Radovanović.

Zahvaljujemo se Sekretarijatu za privredu, ali i našoj vernoj publici koja je pratila i prati programe Zavoda na ovoj, ali i drugim manifestacijama. Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda će nastaviti da radi na popularuzaciji nasledja kroz stručna vodjenja, izložbe, predavanja, objavljivanje publikacija, radionice i rad sa decom.