Usled otkazivanja ovogodišnjeg Beogradskog sajma knjiga Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda će umesto na Beogradskom sajmu ponuditi svoja izdanja u Svečanoj sali Zavoda. U toku sledeće nedelje od 25-29.10.2021. biće organizovana prodaja publikacija Zavoda sa uobičajenim sajamskim popustom od 50%.

U okviru svoje osnovne delatnosti Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda posvećen je prezentaciji i popularizaciji kulturno–istorijskog nasledja Beograda, kroz izdavanje monografija, časopisa i kataloga, organizovanje konferencija i izložbi, saradnju sa medijima, kulturnim centrima, institutima, školama i fakultetima. Priroda delatnosti Zavoda uslovljava stalnu saradnju sa brojnim institucijama i organizacijama iz različitih oblasti, kao i pojedincima. Kontinuitet delovanja kroz različite društvene epohe, svedoči o naporima više generacija stručnjaka u ostvarivanju misije zaštite nepokretnih kulturnih dobara na području Beograda. U okviru izdavačke delatnosti Zavoda do danas je objavljen veliki broj naslova i periodičnih izdanja.

Podsećamo na naše kataloge kulturnih dobara u formi vodiča, zatim na monografije i kataloge izložbi, kao i na zbornike konferencija i naš naučni časopis „Nasledje“.

Poseta Zavodu je i dobra prilika da obidjete izložbu „Spomeničko nasledje Ulice kneza Miloša“ na kojoj je na 15 panoa velikog formata predstavljen je istorijski razvoj jednog od najlepših beogradskih bulevara i istaknute su kulturne, istorijske, arhitektonske, urbanističke, estetske, memorijalne i druge vrednosti 12 proglašenih spomenika kulture koji se ovde nalaze.

Dobrodošli!

Cenovnik je u prilogu