Mesec maj je mesec u kome Zavod za zaštitu spomenika kulture obeležava značajne datume, a sada već tradicionalno mesec u kome se održava i promocija novog broja naučno stručnog časopisa „Nasledje“.

U petak 10. maja 2024. godine uz prisustvo kolega, stručnih saradnika i autora, Zavod je imao čast i zadovoljstvo da predstavi XXIV broj časopisa „Nasledje“. Prvi broj časopisa publikovan je 1997. godine zaslugom arhitekte konzervatora Zorana Jakovljevića, koji je bio urednik prva četiri broja, i arheologa dr Marka Popovića, koji je bio urednik od 2004. do 2017. godine kada je formirana je nova redakcija časopisa. Od osnivanja časopis „Nasledje“ je postao prepoznatljiv naučno stručni časopis kako po svojoj koncepciji predstavljanja novih rezultata tako i po dizajnu. Časopis okuplja eminentne domaće autore koji se bave nepokretnim kulturnim nasledjem – istoričare umetnosti, etnologe, arheologe i arhitekte. Ujedno je otvoren za mlade istraživače i stručnjake, kojima se pruža prilika da u „Nasledju“ objave svoje prve radove.

Na promociji su govorile urednica dr Marina Pavlović,  članica Redakcije Vera Pavlović Lončarski i dugogodišnja saradnica dr Vladana Putnik Prica. Moderatorka promocije je bila Bojana Ibrajter Gazibara istoričarka umetnosti. Sadržaj časopisa se komponuje u više poglavlja u kojima su radovi hronološki rasporedjeni, a okupljeni su imali priliku da čuju nešto više o samim radovima koji čine sadržaj novog broja, o iskustvu rada u Redakciji časopisa kao i o značaju ove publikacije u kontekstu razvoja beogradske arhitekture i njenom značaju u okvirima zaštite nepokretnog kulturnog nasledja i njegovih vrednosti.