Kao i svakog poslednjeg četvrtka u mesecu, u četvrtak 31. marta 2022. godine, sva izdanja Zavoda za zaštitu spomenika kulture moći će da se kupe u sali Zavoda sa popustom od 50%.

Ovo je idealna prilika da se pribave stare publikacije, ali i najnovije. Dvadeset drugi broj naučnog časopisa „Nasledje“ u četvrtak će koštati samo 600 dinara. Naravno, u prodaji će biti i prethodni brojevi za 250 ili 150 dinara koliko treba izdvojiti za najstarije. U susret Danima Beograda, samo ovog i narednog meseca poslednjeg četvrtka u mesecu cene starih brojeva časopisa „Nasledje” će biti ovako značajno umanjene.

Mali katalozi kulturnih dobara u novoj seriji predstavljaju čitaocima Arheološka istraživanja u okviru bloka izmedju ulica Skenderbegove, Knićaninove i Cara Dušana, Spomenik Vasi Čarapiću, Nadgrobni spomenik knezu Aksentiju Miladinoviću, Staru kuću porodice Žmurić s kućištem u Maloj Ivanči, Gradjanske kuće u Knez Mihailovoj ulici, Dečji dom kraljice Marije, Dom sirotne dece, Palatu Atina, Zgradu Druge ženske gimnazije i Hangar Starog aerodroma. NJihova cena, kao i kataloga iz prethodnih serija, poslednjeg četvrtka u mesecu iznosi 50 dinara.

Najnovija izdanja – Monografija o šezdeset godina rada Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, moći će da se kupi po ceni od 1250 dinara, a monografsko izdanje dr Vladane Putnik Price „Stambena arhitektura Beograda 1918-1941“ u četvrtak će koštati 500 dinara.

Čekamo vas!