Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda je tokom 2020. godine uradio projekte i realizovao hitne intervencije na spomeniku kralju Petru I Karadjordjeviću (Ul. Kralja Petra Prvog 7), spomeniku vojvodi Petru Bojoviću (park kod Kalenić pijace) i spomeniku vojvodi Živojinu Mišiću (Bulevar vojvode Mišića ispred Beogradskog sajma). Projekat je finansiralo Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije.

Obnovljen je postament spomenika kralju Petru I Karadjordjeviću, koji se nalazi  ispred glavnog ulaza u Osnovnu školu „Kralj Petar Prvi“ koja je utvrdjena za kulturno      dobro u Ulici kralja Petra br.7 u Beogradu. Spomenik kralju Petru I Karadjordjeviću delo je Dušana Jovanović Djukina i podignut je 2011. godine, a postament je radio Branimir Radisavljević. Kameni postament spomenika je veoma nizak, što spomeniku daje neprimeren izgled u javnom prostoru, pa je bilo potrebno izraditi nadvišenje masivnog granitnog postamenta kako bi bista postigla odgovarajuću visinu. Kombinovanjem mašinskog i ručnog rada izvršena je priprema postojećeg postamenta spomenika za montažu nadvišenja. Po završetku montaže, bronzana bista je ankerisanjem za novoizgradjeno nadvišenje vraćena na svoje mesto i adekvatno zaštićena na spojevima sa postamentom, radi sprečavanja prodora vlage i onemogućavanja stvaranja korozije na nosećem delu biste. Realizovano je i detaljno čišćenje spomenika, a slova na postamentu su prebojena tamno braon bojom da bi se postigao odgovarajući kontrast sa bojom kamena.

Spomenik vojvodi Petru Bojoviću, u parku kod Kalenić pijace je podignut 1993. godine kao autorsko delo Drinke Radovanović. Na spomeniku je bilo potrebno pranje kamene obloge podnožja i kamenog masivnog postamenta, uklanjanje ispranih i oštećenih fuga i fugovanje vodonepropusnom fug masom, kao i pranje bronzane biste i livenih slovnih aplikacija sa zaštitnim premazivanjem. Nakon grubog čišćenja, realizovano je pranje bronzane biste i livenih slovnih aplikacija od naslaga atmosferilija i ostalih nečistoća, neabrazivnim sredstvima. Na kraju je izvršena zaštita bronzane biste i livenih slovnih aplikacija.

Spomenik vojvodi Živojinu Mišiću, na početku Bulevara vojvode Mišića, ispred glavnog ulaza u Beogradski sajam, svečano je otkriven 18. novembra 1988. godine povodom sedamdesetogodišnjice proboja Solunskog fronta. Delo je Drinke Radovanović.

Na spomeniku je bilo potrebno izvršiti pranje i čišćenje kamene obloge postamenta i parternog zastora, oprati i zaštititi bronzanu bistu i obnoviti slovne aplikacije, nivelisati podlogu parternog zastora popločanog kamenim pločama, izvršiti demontažu odvojenih i oštećenih granitnih ploča obloge postamenta i svih delova parternog zastora, izvršiti nabavku, obradu, sečenje i montažu granitnih ploča postamenta i partera prema postojećim merama, ukloniti isprane i oštećene fuge i izvršiti fugovanje u tonu prema postojećem stanju. Svaka polomljena i oštećena granitna ploča je premerena, izradjena i isečena od iste vrste kamena, kao što je bio postojeći. Ceo kompleks je opran uz korišćenje vode i neabrazivnih sredstava marke i zaštićen od uticaja atmosferalija, mehaničkih nečistoća i bioloških naslaga. Po završetku radova, neposredna okolina spomenika očišćena je od smeća i korova.