U Skupštini grada Beograda održana je konferencija za medije na kojoj je najavljen program Dana Beograda 2022. koji se obeležavaju od 16. do 19. aprila u našem gradu.

Direktorka Zavoda za zaštitu spomenika kulture Olivera Vučković najavila je bogat i raznovrstan program Zavoda koji obuhvata edukativne šetnje, radionice za decu i izložbu „Nasledje Beograda kroz objektiv Riste Marjanovića“. Tim povodom Olivera Vučković posebno je istakla činjenicu da je danas tačno 53 godine od smrti fotografa Riste Marjanovića. Izložba prikazuje ekskluzivni materijal ovog plodonosnog fotografa i biće prikazana u srcu grada na Trgu Republike. Planirane šetnje u organizaciji Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda u okviru manifestacije „Dani Beograda 2022“ su: Ulica kneza Miloša, Tašmajdan sa Univerzitetskim centrom, Novi Beograd, Dositej u Beogradu, Opservatorija na Zvezdari i Stari dvor. Šetnje kroz nasledje Beograda biće ispraćene kroz radionicu za decu koja će biti održane u svečanoj sali Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda.

Na konferenciji su govorili i predsednik Organizacionog odbora manifestacije i predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, članica Organizacionog odbora manifestacije i zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović, direktorka Javnog preduzeća „Beogradska tvrdjava” Marija Kuprešanin, Mina Mendelson i Leontina Vukomanović.

Foto: Predrag Mitić