Danas smo bili domaćini deci grada Beograda i deci naših zaposlenih u okviru tradicionalne gradske manifestacije pod pokroviteljstvom Grada Beograda „Beogradska zima“ sa programom za decu „Tradicija, nasledje i praznici“.

U našem Zavodu pričali smo deci o nasledju našeg grada, gledali smo animirani bajkoviti film za decu „Od Singidunuma do Beograda“.

Svi zajedno smo se takmičili i igrali digitalni kviz „Beograd znam da čuvam“ – prvu aplikaciju o kulturnom nasledju Beograda.  

U saradnji sa Nacionalnom asocijacijom za stare i umetničke zanate i domaću radinost „Naše ruke“, Zavod je organizovao radionice zanata: pisali smo ukrasnim  slovima i naučili osnove kaligrafije, pustovali smo vunu i pravili magične narukvice koje donose sreću u novoj godini, a grnčar nas je naučio kako su se nekada pravile posude i kako grnčarija je i danas zanimljiva za sve generacije.

Uz horske praznične pesme Dečjeg hora Prvog beogradskoj dobrovoljnog pevačkog društva zajedno smo učili o lepoti praznika i zvončićima koji donose radost. Predstava  Srebrna bajka, nasmejala  je i zabavila i decu i roditelje. I na kraju je došao i Deda Mraz sa poklonima.