Наслеђе за децу

1 predavanje

Пројекат „Наслеђе за децу“ започет је 2014. године који је резултирао великим интересовањем најмлађих ученика основних школа, а на велико задовољство учитеља и родитеља. То је био повод да пројекат постане део Плана и Програма рада Завода за заштиту споменика културе града Београда за 2015, 2016, 2017, 2018 и 2019. годину, одобрен од стране Секретаријата за културу. Предавања о споменицима културе града Београда представљају активност Завода у области едукације ученика нижих разреда основе школе, од другог до четвртог разреда. У форми интерактивне презентације  представљамо делатност Завода са циљем проширивања знања и успостављања односа према културном наслеђу Београда као вредности коју треба чувати.

1

Подржано од стране Министраства културе и информисања 2020. године настала је андроид апликација „Београд знам да чувам“ квиз знања путем којег се на лако доступан начин на језику који деца најлакше и најбрже разумеју ученици упућују на основне појмове, информације и фотографије културних добара.

2 radionica 5 hor

На забаван начин кроз својеврсна такмичења у знању  уз коришћење дигиталних алата развија се свест о културном богатству које поседујемо а које је често у школама у оквиру предмета које изучавају недовољно заступљено.

DSCN5914 DSCN5922

Презентацију и предавања одржавају етнолог, виши стручни сарадник Завода Ана Сибиновић и документариста Слађана Милојевић у сарадњи са школским педагозима и учитељима.