VII КОНФЕРЕНЦИЈА О КУЛТУРНОМ НАСЛЕЂУ- КУЛТУРНИ ПРЕДЕО

Седма у низу конференција о културном наслеђу под називом Културни предео, одржана у Заводу за заштиту споменика културе града Београда треба да допринесе прихватању културног предела као квалитетно прихватљивог модела за решавање проблема заштите како материјалног, тако и нематеријалног културног наслеђа,.

_dsc0050

 

Kонференција је подељена на пет делова

 

У свечаном делу Конференције, присутне је поздравила директорка Завода Нела Мићовић. Конференцију је отворила заменица председника скупштине града г-ђа Андреа Радуловић . Уводно предавање је одржала доц. др Драгана Ћоровић са Шумарског факултета у Београду.

Радни део Конференције, подељен је у четири  тематске целине. Сваки од радова је пратила плодна дискусија коју су више него успешно водили модератори др Марко Поповић, проф Иван Рашковић, проф др Марија Маруна и др Марина Павловић. Свим учесницима и гостима је подељен  Зборник радова.

 

На крају су прочитани и предлози закључака са молбом свим учесницима да доставе своје примедбе и сугестије (konferencija@beogradskonasledje.rs) како би, као и претходни закључци,  били штампани у Приказу Конференције у Наслеђу за 2017.годину.

 

Одржавање Конференције и публиковање Зборника радова омогућила је Градска управа Града Београда – Секретаријат за културу.