Представљање пројекта „Мапе београдских општина са приказом непокретног културног наслеђа“ на Сајму књига

У суботу 27. октобра 2018. године у 11 часова на Београдском сајму у хали 1А на платоу Бранка Миљковића, Завод за заштиту споменика културе града Београда ће представити пројекат „Мапе београдских општина са приказом непокретног културног наслеђа“.

E Pozivnica

Непокретна културна добра, као и споменици у јавном простору, представљају материјални траг наше прошлости, који смо добили у наслеђе да сачувамо и као залог предамо наредном генерацијама. Презентација наслеђа представља један од начина очувања ових трагова. С том идејом, Завод за заштиту споменика културе града Београда покренуо је трогодишњи пројекат чији је циљ упознавање локалне заједнице са споменичким наслеђем у непосредном окружењу, истицање значајних културно-историјских тачака на територији свих седамнаест београдских општина, указивање на могуће итинерере у области културног туризма и употреба мапа у туристичке сврхе.

На штанду Завода за заштиту споменика културе града Београда на Сајму књига у Београду током трајања Сајма бројна издања Завода се могу купити по посебној сајамској цени. И овогодишње публикације –најновији број часописа „Наслеђе“, каталози десет споменика културе, каталог изложбе „Модерна Београда – архитектонска баштина престонице”, као и каталог изложбе „Ратни фото-репортер Риста Марјановић“, до краја сајма ће бити у продаји са попустом. Мапу „Модерна архитектура Београда”, која просторно лоцира све објекте модерне на подручју града, на штанду Завода можете да добијете бесплатно уз куповину каталога изложбе „Модерна Београда“.

izdanja katalozi nsledje stand znak