Европски дан срчане слабости у Заводу за заштиту споменика културе града Београда

Европски дан срчане слабости се обележава у целој Европи од маја 2010. године. Овај дан, који је увело Европско удружење за срчану слабост, треба да укаже на важност препознавања срчане инсуфицијенције, успостављања тачне дијагнозе и адекватног лечења. Обележавања овог дана се састоји од медијске промотивне кампање у новинама, телевизији и на интернету, интеракције лекара са болесницима на јавним местима и организованих предавања на клиникама.

Овогодишњи Европски дан срчане слабости се одржава у згради Завода за заштиту споменика културе града Београда и испред споментика Победнику у петак, 18.маја 2018. године од 12 до 14 часова. Том приликом биће организовани прегледи и консултације са болесницима. После прегледа и консултација проф. др Драган Симић и Асс. др Марија Здравковић, ће одржати едукативна предавања. Такође ће бити присутни позвани гости и представници медија.

У оквиру активности предвиђен је и обилазак Београдске тврђаве уз пратњу стручног сарадника Завода за заштиту споменика културе града Београда.

Реализација овогодишњег Европског дана срчане слабости, представља својеврстан увод у IX Конференцију о културном наслеђу Културно наслеђе и друштво – (не) равнотежа теорије и праксе у контексту одрживог развоја, екологије и здравља, која се одржава у организацији и у просторијама Завода за заштиту споменика културе града Београда, 25. маја 2018. године.

DAN_SRČANE_SLABOSTI_2018_Program_2018_05_16_14_44_10_753 copy